Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,39 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
478,70 Ft
Bitcoin
60,213 $

Bolsonaro vétója ide vagy oda, megszavazta a brazil Kongresszus a kötelező maszkviselést

Megszavazta szerdán a brazil Kongresszus minkét kamarája, a szenátus és a képviselőház is, hogy zárt nyilvános helyeken – mint a kereskedelmi központok, munkahelyek, templomok és iskolák – kötelező orrot és szájat eltakaró maszkot viselni.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Megszavazta szerdán a brazil Kongresszus minkét kamarája, a szenátus és a képviselőház is, hogy zárt nyilvános helyeken – mint a kereskedelmi központok, munkahelyek, templomok és iskolák – kötelező orrot és szájat eltakaró maszkot viselni.

A szerdai szavazás során a kötelező maszkviselést mellett azt is megerősítették a szenátorok és a képviselők a szavazatok többségével, hogy a polgármestereknek és kormányzóknak továbbra is joga lesz szankcionálni, főként pénzbüntetéssel sújtani azokat, akik nem engedelmeskednek a maszkviselésre vonatkozó előírásnak. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

A Kongresszus annak ellenére szavazta meg a jogszabályt, hogy Bolsonaro elnök azt több alkalommal megvétózta. A törvény ezen felül az őslakos brazilok védelmét is zászlójára tűzte, melynek kereteiben univerzálisan biztosítják az ivóvizet, sürgősen biztosítanak kórházi ágyakat, vásárolnak lélegeztetőgépeket, valamint ingyen ételt biztosítanak a kitetté vált őslakos és rabszolga-leszármazott közösségeknek.

Joenia Wapichana, az első őslakos hölgy, aki szövetségi szinten szerepet kapott a törvényhozásban, győzelemként tekint a Kongresszus mai döntésére, amellyel Jair Bolsonarót kötelezik arra, hogy védje meg az őslakos állampolgárok, és megelőzzék „az őslakosok következő népirtását, melyet a pandémia hajtott volna végre”.

Már korábban a brazil Legfelsőbb Bíróság is hozott ennek vonatkozásában kulcsfontosságú döntést, melyben arra kötelezte a szövetségi kormányt, hogy kötelességük biztonsági intézkedéseket beiktatni, amivel megpróbálják megfékezni a koronavírus terjedését. Az őslakos közösség egyébként már tüntetett is emiatt, néhány napja egy forgalmas utat zártak le, hogy meghallják a szavukat.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/koronavirus-mar-11-5-millio-fertozott-van-csak-latin-amerikaban-es-eszak-amerikaban/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.