Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,39 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
478,70 Ft
Bitcoin
60,213 $

Teljes erővel tért vissza a járvány Dél-Koreába

A dél-koreai hatóságok kendőzetlenül fogalmaztak csütörtökön: a koronavírus-járvány teljes erővel tért vissza Dél-Koreába a politikai rendezvényen résztvevő egyházi tagoknak köszönhetően, tönkretéve azt a sikertörténetet, ami az ország járványkezelése volt.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A dél-koreai hatóságok kendőzetlenül fogalmaztak csütörtökön: a koronavírus-járvány teljes erővel tért vissza Dél-Koreába a politikai rendezvényen résztvevő egyházi tagoknak köszönhetően, tönkretéve azt a sikertörténetet, ami az ország járványkezelése volt.

A Koreai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (KCDC) 288 új koronavírus-fertőzöttről számolt be szerda éjjel, mely ugyan valamennyivel alacsonyabb, mint az előző napon regisztrált 297 eset, azonban már zsinórban hetedik napja vesznek nyilvántartásba három számjegyű esetszámot. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

Kim Gang-lip, az ország egészségügyi miniszter-helyettese elmondta, annyira súlyos a terjedés üteme, hogy minden bizonnyal egy országos járványkitöréssel nézhet szembe az ország. A KCDC vezetője sem finomkodott, szerinte agresszív kontaktkutatás nélkül az USA-hoz hasonló esetszám-emelkedések várhatók, ezért tekintse úgy mindenki, hogy „a járvány teljes erővel visszatért”.

Dél-Korea még a legelső ország volt Kínát követően, amely széleskörű kitörést tapasztalt, ám az intenzív kontaktkutatásnak és tesztelésnek köszönhetően sikerült az első nagyobb kitörést, valamint az azt követő kisebb-nagyobb gócpontokat is irányítás alá vonni.

Az egész viszont gyakorlatilag a kukába kerülhet, köszönhetően egy helyi radikális egyházközösség vezetőjének, aki egy politikai demonstráción vett részt a kormánnyal szemben. Az egyházához köthetően már több száz ember fertőződött meg, és még maga a vezető is pozitív tesztet produkált, akit azóta letartóztattak a kontaktkutatás akadályozása és egyéb járványügyi bűncselekmények miatt.

A hatóságok pedig úgy gondolják, ez a kis magánakció egy országos kitörés katalizátora volt, ugyanis mióta a szöuli politikai esemény megtörtént, már 9 különböző városban, illetve tartományban azonosítottak fertőzötteket. Ebből kifolyólag, minden bizonnyal a legsúlyosabb vesztegzár várható ismételten az ázsiai országban.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/fontos-problema-veget-vetesere-szolitott-fel-az-ensz/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.