Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,34 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
479,53 Ft
Bitcoin
63,819 $

WHO – közel állunk a járvány újjáéledéséhez Európában

Az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodájának vezetője elmondta, naponta átlagosan 26 ezer új fertőzöttet regisztrálnak a kontinensen, ami azt a veszélyt vetíti előre, hogy új erőre kaphat a járvány.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodájának vezetője elmondta, naponta átlagosan 26 ezer új fertőzöttet regisztrálnak a kontinensen, ami azt a veszélyt vetíti előre, hogy új erőre kaphat a járvány.

Hans Kluge egy csütörtöki reggeli sajtótájékoztató során úgy fogalmazott, az továbbra is igaz, hogy a járvány epicentruma Észak-Amerikába és Latin-Amerikában tevődött át, Európa azonban továbbra is a globális viszonylatban azonosított fertőzöttek 17 százalékát adja. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

„A járvány újjáéledésének veszélye mindig ott lebegett a fejünk felett. Az elmúlt két hónap során a napi esetszámok egyenletesen növekedett a régión belül. Június első hetéhez képest – ami a legalacsonyabb heti esetszámmal záruló hét volt – 40 ezerrel több fertőzöttet regisztráltak augusztus első hetében”, ismertette az adatokat Kluge.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hogyan-valtozott-meg-a-jarvany-menete-a-korabbi-epicentrumban-elemzes/

A regionális igazgató kiemelte, hogy most már naponta átlagosan 26 ezer új fertőzöttet regisztrálnak, melynek több oka is van, köztük a közegészségügyi és társadalmi intézkedések enyhítése az olyan helyeken, ahol a hatóságok végül a szigorú vesztegzárak feloldása mellett döntöttek. Ezen felül egyes országokban az emberek is elkezdték kevésbé komolyan venni a vírusfenyegetést.

Kluge megerősítette, a WHO Európa egy online konferenciát fog tartani mind az 53 tagállama számára, ahol az iskolák biztonságos újranyitásáról fognak tárgyalni, hogy azt úgy sikerüljön végrehajtani, amivel nem teszik kockára a gyermekek biztonságát és egészségét:

„Az opciók között a jelentősen megerősített higiénia, és a távolságtartás lehetőségeinek kialakítása is szerepel, vagy akár kifejezetten célzott intézkedések bevezetése: csak olyan helyeken újranyitni az iskolát, ahol alacsony a vírusfenyegetés; a diákok számának maximalizálása, ahol még sok a fertőzött; vagy akár az iskolák ideiglenes zárva tartása”

tette hozzá Kluge.

A regionális igazgató azt is kiemeli, hogy a fiataloknak egyre nagyobb szerepük van abban, hogy a vírus ne váljon ismételten fojtogatóvá. Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a februári 4.5 százalékról 15 százalékra emelkedett július közepére a fertőzöttek között a fiatalok aránya, ami nem is elsősorban rájuk, hanem idősebb rokonaikra nézve veszélyes.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/komoly-problemakat-okozhat-az-influenza-es-a-koronavirus-tuneteinek-elkulonitese/

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.