Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Újabb világrekord született: egy nigériai szakács közel 100 órán át főzött

Egy nigériai szakács hétfőn folytatta törekvését, hogy új világrekordot állítson fel a leghosszabb nonstop főzésben, és közel 100 órán keresztül talpalt a konyhában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Lily Banse
Epic
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hilda Baci múlt hét csütörtök óta megállás nélkül főz, célja pedig, hogy megdöntse Lata Tondon indiai szakácsnő 2019-ben felállított 87 óra 45 perces Guinness-rekordját.

Hétfőn, közép-európai idő szerint 15:00 óráig Baci több mint 97 órán át főzött Nigéria kereskedelmi központja, Lagos Lekki negyedében, ezzel pedig szempillantás alatt nemzeti szenzációvá vált a nyugat-afrikai országban. Sokan a helyszínen és az interneten szurkoltak neki, hogy elérje a bűvös 100 órás rekordot. Soron kívül Súlyos hibát követnek el azok, akik nem váltanak téli gumikra

Noha a Guinness World Records egyetlen képviselője sem volt jelen a helyszínen, a szervezet a Twitteren biztosított arról, hogy tud a szakácsnő kísérletéről, hogy megdöntse a főzési rekordot. A megszokott módon azt is jelezték:

„Először át kell néznünk minden bizonyítékot, mielőtt hivatalosan megerősítenénk a rekordot.”

A nigériai séf csütörtökön azt mondta, hogy a rekord megdöntésére tett kísérletével meg akarja mutatni, hogy a nigériai fiatalok mennyire szorgalmasak és elszántak, valamint szerinte ez a kísérlet kampányként is szolgál a társadalomban háttérbe szorult fiatal afrikai nők mellett.

Csütörtök délután 15:00 óta felügyelet mellett főz: már elkészített több tucat nigériai finomságot, a levesektől kezdve a pörkölteken át egészen a különböző fehérjékig. Az egyik legikonikusabb nyugat-afrikai étel, a jollof rizs is szerepelt az étlapon.

Miután pedig túlszárnyalta az eddigi főzési rekordot, maga Muhammadu Buhari elnök tweetelt, s azt írta, a hétfő egy nagyszerű nap Nigéria számára:

„Hilda lendülete, ambíciója és kitartása nagy érdeklődést és betekintést nyújtott a nigériai ételek egyediségébe.”