Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Lemondott Pápua Új-Guinea külügyminisztere egy útiköltség-vita miatt

Justin Tkatchenko pápua új-guineai külügyminiszter pénteken jelentette be, hogy miután ilyen nagy vita kerekedett a III. Károly király koronázására történő utazása költségei miatt, lemond tisztségéről.

Fotó: EPA/BEN MCKAY
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint Justin Tkatchenko pápua új-guineai külügyminiszter pénteken közölte, hogy lemond miniszteri tisztségéről a III. Károly király londoni koronázására utazó küldöttség költségei körüli vita miatt. Tkatchenko közleményében úgy fogalmazott, miután konzultált James Marape miniszterelnökkel, aki átveszi a tárcát, ő „félreáll”.

Közleménye így szólt: Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Biztosítani akarom, hogy a közelmúlt eseményei ne zavarják a hivatalos látogatásokat és csúcstalálkozókat, melyeket az elkövetkező hetekben a világ összes vezetőjével fogunk tartani. Azt is szeretném biztosítani, hogy tisztázódjon az igazság ebben az ügyben.”

Joe Biden amerikai elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök május 22-én érkezik egy történelmi jelentőségű látogatásra az országba, korábban, szerdán pedig Tkatchenko úgy fogalmazott, Biden védelmi paktumot fog aláírni Pápua Új-Guineával.

A lemondásról szóló közlemény azután jelent meg, hogy Pápua Új-Guinea médiája és online híroldalai a londoni Westminster apátságban tartott szombati koronázás óta forrongtak és masszív kritikákat fogalmaztak meg a nagy létszámú, 30 fős pápua új-guineai delegáció utazási költségei miatt, sokak szerint ugyanis „a pénzt jobb célokra lehetett volna fordítani”, például a kórházakra. A küldöttség tagjai fejenként 14 ezer dollárt (4,76 millió forint) kaptak, hogy kifizessék a szállodai költségeket és a repülőjegyeket.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.