Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Óceánokból kihalászott műanyagból épített sportpályát az Adidas

A népszerű sportszermárka rövid időn belül már a második olyan projektjével kerül be a lapokba, aminek kedvező hatása van a környezetvédelemre.

Greenbox

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Adidas nemrég jelentette be, hogy a korábbiaknál több újrahasznosított műanyagot kíván alkalmazni az általuk elkészített termékeknél, ám úgy tűnik, más területeken is legalább ennyire kreatívak, ugyanis egy futballpálya megépítésébe is belevágtak.

A rengeteg műanyagot igénylő füves pályák elkészítése nagyon távol van attól, hogy a gyártási folyamatot fenntarthatónak lehessen nevezni, ám az új megoldás a korábbinál jobb helyzetet vizionál. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

A pályához felhasznált műanyag palackok döntő többsége különböző szigetekről és partvidékekről került összegyűjtésre egy erre irányuló projekt következtében

Annak ellenére, hogy a klímaváltozás és a környezetvédelem a kialakult helyzet súlyossága miatt egyre többet szerepel a sajtóban, az emberek jelentős része még mindig nem fordít elegendő figyelmet élőhelyének megóvására. Az Adidas mostani akciója több szempontból is előnyösre sikeredett, hiszen azon túl, hogy újrahasznosított műanyagot használtak a pálya elkészítéséhez, a tengerpartokon végzett szemétgyűjtés azt is megakadályozta, hogy a több tonnányi hulladék a vízbe kerüljön.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Távvezérelt csótányok játszhatnak kulcsfontosságú szerepet a mentési műveletekben

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósai sikeresen fejlesztettek ki távirányítású csótányokat, amik forradalmasíthatják a kutató-mentő műveleteket.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.