Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,165 $

Robbanás történt egy németországi lakóházban, 10 tűzoltó és 2 rendőr megsérült

A tartományi belügyminiszter beszámolója szerint egy lakó egy „ismeretlen tárgy segítségével” robbanást okozott egy németországi lakásban, melynek következtében 10 tűzoltó és 2 rendőr megsérült.

Fotó: MTI/AP/DPA/Rolf Vennenbernd
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint a tartományi belügyminiszter számolt be arról, hogy 10 tűzoltó és 2 rendőr megsérült, amikor egy lakó „egy ismeretlen tárgy segítségével” robbanást okozott egy németországi lakásban. A Reutersnek nyilatkozó források elmondása szerint nem kizárt, hogy a Ratingen városában történt robbanás célzott támadás volt.

Herbert Reul, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány belügyminisztere megosztotta, a tűzoltókat és a rendőröket csütörtök reggel riasztották az épülethez, miután valaki bejelentést tett, hogy „aggódik két lakó miatt”. Soron kívül Meghibásodás miatt kell kimenteni a halakat egy szegedi tóból

Amikor feltörték az egyik lakás ajtaját, az már lángol, majd az egyik lakó egy azonosítatlan tárggyal robbanást idézett elő.

A helyszínen készült, a helyi televízióban leadott felvételeken látható volt, ahogy a rendőrség mesterlövészei elhelyezkedtek az épülettel szemközti erkélyen, miközben az egyik legfelső emeleti lakásból masszív füst áramlott ki.

A rendőrség közlése szerint a művelet jelenleg is folyamatban van, ezért egyelőre nem tudnak további részletekkel szolgálni. A ZDF állami televízió eközben arról számolt be, hogy Nancy Faeser, Németország szövetségi belügyminisztere várhatóan ma délután nyilatkozik az incidensről.