Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,30 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
452,77 Ft
Bitcoin
63,536 $

Az Inter korrekord főhősei új mércét állítottak a Bajnokok Ligájában

Odatették magukat az Internazionale veterán játékosai.

MTI/EPA/MATTEO BAZZI
Sport

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A városi rivális AC Milant szerda este vendégként 2-0-ra legyőző Internazionale lett az első csapat a Bajnokok Ligája történetében, amelyben két 34 év feletti játékos is gólt szerzett ugyanazon a meccsen a kieséses szakaszban – írta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) csütörtöki visszatekintésében.

A milánói városi derbin, amely a két olasz gárda BL-párharcának első összecsapása volt, a vezető találatot szerző bosnyák Edin Dzeko 37 évesen és 54 naposan, az örmény Henrih Mhitarjan pedig 34 évesen és 109 naposan volt eredményes. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Dzeko feljött a második helyre a BL-véghajrák (elődöntők, döntők) gólszerzőinek korrangsorában, melynek élén a walesi Ryan Giggs áll, aki 37 évesen és 148 naposan vette be a Schalke kapuját a Manchester United színeiben 2011. április 26-án.

Az IFFHS kiemelte, hogy az Inter először győzte le városi riválisát a nemzetközi színtéren, az előző négy meccsükből kettő döntetlennel zárult a rendes játékidőben, kettőt pedig megnyert a Milan. A szerda esti vendég ráadásul folytatta szezonbeli remek sorozatát a vetélytárssal szemben, amely felett az olasz szuperkupában 3-0-ra, a bajnokságban pedig 1-0-ra diadalmaskodott.

Az átfogóbb elődöntős statisztika ugyanakkor a jövő heti visszavágót 0-2-ről váró AC Milannak kedvez: a gárda az BEK/Bajnokok Ligája történetében a csúcsot tartva a korábbi 12 alkalomból 10-szer túljutott aktuális ellenfelén, s döntőt játszhatott. Az Inter előző nyolc elődöntőjéből ötször jutott be a fináléba.