Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,67 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,82 Ft
Bitcoin
59,114 $

Kétmillió WordPressen alapuló weboldal kerülhet veszélybe egy alkalmazás miatt

Egy kiberbiztonsági szakértő szerint kihasználhatják a kiskaput a hackerek.

Fotó: unsplash
PC

Bense Róbert

Szerkesztő

Graham Cluley május 5-én tette közzé azt a bejegyzést, melyben arra figyelmeztet, hogy az Advanced Custom Fields és az Advanced Custom Fields Pro bővítmények használata komoly biztonsági fenyegetést jelent.

Mint közölte, az applikációkat WordPress-alapú weboldalak milliói használják, melyek mind veszélyben vannak az úgynevezett cross-site scripting (XSS) támadásokkal szemben – írja a Cybernews. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Mindez úgy okozhat bajt, ha egy bejelentkezett felhasználó „fertőzött linkre” kattint, melyet követően aztán már a teljes weboldal felett átvehetik az irányítást a rosszakarók.

Cluley felhívta rá a figyelmet, hogy az alig néhány nappal ezelőtt felfedezett biztonsági rést érdemes lenne minél előbb befoltozni, mielőtt még jobban elterjed.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.