Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

Érzékenyebb a környezet változására az, aki több időt tölt a természetben

Egy kutatás frissen publikált eredménye szerint minél több időt töltünk a természetben, annál érzékenyebbek vagyunk annak változására.

Egészség/Életmód

Szabó Kata

Szerkesztő

A kutatás arra is rávilágított, hogy azok az emberek, akik az átlagosnál több időt töltenek a természetben, tudatosabban hoznak zöld döntéseket a hétköznapokban, ám ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek erdő mellé vagy tengerpartra kellene költöznie.

Az Európai Környezetvédelmi és Emberi Egészségügyi Központ 24 ezer embert vont be a kutatásba Nagy Britanniában, a felmérésekből pedig egyértelműen kiderült, hogy a zöld övezetek környékén élők aktívabban támogatják a környezetvédelmet és tudatosabb gondolkodásmód is jellemző rájuk. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Mindez természetesen nem véletlen, hiszen azok, akik nap mint nap kapcsolatban állnak a természettel, első kézből látják a klímaváltozás hatásait, ami cselekvésre készteti őket

A tanulmány egyik szerzője, Dr. Ian Alcock ugyanakkor úgy gondolja, hogy teljesen mindegy, hogy az emberek helyileg hol tartózkodnak, a lényeg, hogy zöld környezet vegye őket körül, így a tudatosabb gondolkodásmód formálásához már egy rendszeres, belvárosi parkban történő séta is hozzájárulhat.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.