Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,780 $

Unalmasnak tartotta a saját koronázási ceremóniáját Károly király

Kamillának panaszkodott Károly, minden mozdulatát figyelték.

...svg content...MTI/EPA/MARTIN DIVISEK
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Szombaton minden kamera Károlyra szegeződött, a koronázási ceremóniára százmilliók voltak kíváncsiak világszerte. A király kissé idegesnek és türelmetlennek tűnt, mielőtt a Westminster-apátsághoz ért volna.

A közlekedési káosz a királyi családot sem kímélte, a walesi hercegi pár, valamint Charlotte hercegnő és Lajos herceg is késett, de Károlynak és Kamillának is perceket kellett várakozniuk az apátság előtt – írja a Sky News. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Kissé idegesen indult, végül felszabadult lett az ünnepség

Károly zsörtölődött is egy sort, melyet feketeöves szájról olvasók szúrtak ki. A király ugyanis így szólt Kamillához: „mindig van valami, ez unalmas”. Végül aztán csak sikerült bejutniuk, és minden a tervek szerint haladt tovább.

Volt azonban néhány furcsa pillanata a szertartásnak, többek között a koronázáskor is, hiszen hosszú másodpercekig tartott, mire Károly fején megállapodott a korona.

Végül aztán a windsori kastélyon rendezett zenés ünnepségen kicsit már Károly király is elengedhette magát, Vilmos herceg pedig esti beszédében kiemelte, hogy az egész család büszke rá.