Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,56 Ft
Euró
388,14 Ft
Font
452,76 Ft
Bitcoin
63,925 $

Törökország áthelyezi szudáni nagykövetségét, miután meglőtték a nagykövet autóját

Sérülés szerencsére nem történt, ám az incidens nyomán Törökország úgy határozott, Kartúmból Port Szudánba helyezi át nagykövetségét.

Fotó: MTI/AP/Marvan Ali
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint Törökország átköltözteti nagykövetségét Kartúmból Port Szudánba, miután a török nagykövet autóját lövések érték. Mevlut Cavusoglu külügyminiszter szombaton jelentette be:

„Az átmeneti kormány és a szudáni hadsereg ajánlása nyomán úgy döntöttünk, hogy biztonsági okokból ideiglenesen Port Szudánba helyezzük át nagykövetségünket.” Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Török diplomáciai források szerint áldozatokról nem érkezett jelentés, ám még mindig nem tudni, hogy ki nyitott tüzet a török nagykövet autójára. Eközben a hadviselő felek nem adtak egyértelmű választ a támadásra, helyette egymást okolták az autót ért támadásért.

Az április 15-én kirobbant konfliktus kezdete óta több száz ember vesztette életét és több ezren megsérültek, s nem tudni, hogy mikor lesz vége az összecsapásoknak, hiszen a törékeny tűzszüneti megállapodások mind kudarcba fulladtak.

Bemutatták a magyar olimpiai és paralimpiai csapat öltözékét

Hétfő este a Várkert Bazárban hullt le a lepel a magyar olimpiai és paralimpiai csapat párizsi öltözékéről.