Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

6,5-ös erősségű földrengés rázta meg Japánt, sokan megsérültek

A hatóságok közlése szerint egy 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg pénteken Japán nyugati Isikava prefektúráját, melynek következtében több épület összedőlt és sokan megsérültek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters jelentése szerint egy 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg Japán nyugati Isikava prefektúráját, a hatóságok közlése szerint pedig több épület összedőlt, sokan pedig megsérültek. Hirokazu Matsuno kabinetfőtitkár egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében osztotta meg, hogy egy embernek leállt a szíve a rengés után, ám további részleteket nem kívánt közölni.

Matsuno hozzátette, sem a térségben lévő Shika atomerőműben, sem a szomszédos Niigata prefektúrában lévő Kashiwazaki-Kariwa erőműben nem jelentettek rendellenességet. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A japán meteorológiai hatóságok az előzetes 6,3-asról 6,5-re módosították a rengés erősségét, s figyelmeztettek, nagy eséllyel még lesznek utórengések, noha cunamitól nem kell tartani. A meteorológiai hivatal egyik tisztviselője megosztotta, a nagy erejű rengést további rengések követték, hozzátéve:

„Nagy erejű földrengések előfordulhatnak, különösen a következő három napban.”

A tisztviselő ezzel együtt felszólította a rengés által sújtott területek lakóit, hogy „egy hétig tartsák nyitva a szemüket” arra az esetre, ha újabb, a 6-ost, vagy akár a 7-es erősségűt is meghaladó szeizmikus események történnének.

A kormány azonnal reagált a földrengésre, és felállított egy földrengés-elhárító központot, melynek élén Kisida Fumio miniszterelnök áll. Matsuno ennek kapcsán megjegyezte, a miniszterelnök arra utasította őket, hogy tegyenek meg mindent a segítségnyújtás és a mentés érdekében.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.