Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,881 $

Jobban a kormány keze alá dolgozik a Twitter, mióta Elon Musk a tulajdonos

Jóval erőteljesebb a cenzúra a közösségi oldalon.

...svg content...Fotó: unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Elon Musk, ami önmagát a szólásszabadság abszolutistájának aposztrofálta, a kormány cenzúrakérelmeinek csaknem 98,8%-ának eleget tett október vége óta – írja az Al Jazeera.

A Berkman Centre for Internet Society által összeállított adatok szerint 808 alkalommal, vagyis a kérések 83 százalékának esetében teljes mértékben, 154 kérésnek, vagyis 15,8 százaléknak pedig részben tett eleget. Egyetlen egy alkalommal sem utasították el a kérelmet, azonban 9 esetről nem tudni, hogy végül milyen mértékben fogadták el. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Aggasztónak tartják a jogvédők a helyzetet

A Twitter a felvásárlást megelőző egy évben 440 kérésnek, azaz a kérelmek 50 százalékának teljes mértékben, 377 kérésnek, azaz 42 százaléknak pedig részben tett eleget.

Corynne McSherry, az Electronic Frontier Foundation digitális jogvédő csoport jogi igazgatója szerint a fejlemény aggodalomra ad okot:

„Ha a Twitter ilyen gyorsan teljesíti a törlési kérelmeket, akkor el kell gondolkodni azon, hogy milyen más kormányzati kéréseket teljesít a Twitter tiltakozás nélkül” – mondta.