Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,861 $

Áprilisi melegrekord: már most közel 39 fokot mértek Spanyolországban

A szakemberek szerint az ország több területén sokkal melegebb van, mint ami ilyenkor megszokott lenne, akár 7-10 fokkal is.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi meteorológiai szolgálat április 27-én, csütörtökön 38,8 Celsius-fokot mért a Spanyolország déli részén fekvő Andalúzia régió egyik városában, ami még a 2011 áprilisában Elchében elért 38,6 Celsius-fokot is meghaladja, vagyis kétségtelen, hogy megdőlt a hőségrekord az országban.

A szakemberek hozzátettek, Spanyolország más területein is sokkal melegebb van, mint ami április végén megszokott lenne, több helyen akár 7-10 fokkal is. Madridban például közel 38 fok volt, ezért ideiglenesen be kellett zárni az iskolákat. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Katalóniában a hőség és a szárazság miatt elzáródott egy öntözőcsatorna, amelytől 50-70 ezer hektár mezőgazdasági terület öntözése függ, Sevillában pedig a rendőrség vizsgálatot indított egy ló halála miatt, amely feltehetően hőguta miatt pusztult el, miközben azzal gyötörték, hogy turistákat szállítson.

„A helyzet rendkívüli. Mi magunk is csodálkozunk azon, ami történik”

– jelentette ki Caetano Torres, a meteorológiai szolgálat szóvivője a spanyol állami televízióban. Elmondása szerint a szélsőséges időjárás oka, hogy egy rendkívül meleg és száraz légtömeg érkezett Spanyolországba Észak-Afrika felől, amely több napon át tartó extrém hőhullámot hozott.

A Napi.hu beszámolója alapján a lakosság mindeközben úgy védekezik az extrém hőség ellen, hogy napközben bezárkóznak otthonaikba, feltöltik vízkészleteiket és csak estefelé lépnek ki az utcára.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.