Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,39 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
478,70 Ft
Bitcoin
60,213 $

Koronavírus – március óta a legnagyobb emelkedést tapasztalták Dél-Koreában

Szerdán a dél-koreai hatóságok bejelentették, hogy ismét megnőtt a COVID-19 járvány intenzitása, ami a tavaszi kitörés után úgy tűnt, hogy csillapodhat.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szerdán a dél-koreai hatóságok bejelentették, hogy ismét megnőtt a COVID-19 járvány intenzitása, ami a tavaszi kitörés után úgy tűnt, hogy csillapodhat.

24 óra leforgása alatt 297 új koronavírus-pácienst azonosítottak a távol-keleti országban, ahol már egymást követő hatodik napja három számjegyű értékekről számoltak be az egészségügyi szakemberek. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

A Koreai Járványügyi Központ adatai szerint összesen eddig 16 058 fertőzöttet regisztráltak, közülük 306-an estek áldozatául a kórokozónak. Az új esetek majdnem 90%-a fővárosból, Szöulból és környékéről származik, ahol majdnem 25 millióan élnek, így nem meglepő, hogy ebben a térségben kapott lángra újfent a koronavírus.

„Komoly krízisbe sodródtunk, ugyanis a betegség a szöuli agglomerációban rohamléptekkel terjed, ami masszív országos járványhoz vezethet. A kormány képtelen visszatartani a fertőzéseket kizárólag nyomon követéssel és elkülönítéssel. Kérjük, maradjanak otthon, csak a legszükségesebb esetben hagyják el lakásukat.”

figyelmeztetett Kim Gang-Lip egészségügyi miniszterhelyettes.

Legalább 140 új beteg köthető az egyik templomhoz, ahol eddig már 600-an produkáltak pozitív koronavírus-tesztet, ezért nem kizárt, hogy a második hullámért ismét egy egyházközösség gócpontja lesz majd a felelős. Több mint 8,5 ezer rendőrtisztet vezényeltek a templomhoz, hogy sürgessék a tagokat a tesztek végrehajtására, és ellenőrizzék, betartják-e a szükséges karantént és kijárási tilalmat.

Csung Szjekjun miniszterelnök elmondta, a kormány jogi lépéseket fog eszközölni, ha az egyház bárminemű módon megakadályozza a tagok nyomon követését, valamint a tesztelési folyamatok gördülékeny menetét. A tavaszi hirtelen megugrásért szintén egy szekta volt a felelős, ahol fittyet hánytak a közösségi távolságtartás szigorú szabályaira.

Szöulban bezárták az éjszakai szórakozóhelyeket, a büféket, és a kávézókat, az 50 főnél nagyobb beltéri és a 100 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását szintén felfüggesztették.

A dél-koreai hatóságok hangsúlyozták, hogy ha a járvány intenzitása a jelenlegi tendencia alapján növekedik, akkor a legmagasabb szintű korlátozásokat léptethetik életbe, melynek értelmében újból bezárhatnak az iskolák, az üzletek, az embereknek pedig ismét otthonról kell dolgozniuk.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ujabb-meglepo-tuneteket-produkal-a-koronavirus/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.