Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Nagyot esett az olaj ára szerdán

Az Egyesült Államok gazdaságát érintő kedvezőtlen híreket követően kedden és szerdán is jelentősen esett az olaj ára az értéktőzsdén.

Algyõ, 2022. november 29. A Mol algyõi olajfõgyûjtõje 2022. november 28-án. Még sokáig a hagyományos olaj -és gázkitermelés marad a Mol fõ profilja Algyõn, de a társaság vizsgálja a megújuló energiaforrások telepítésének lehetõségét - mondta Kardos László, a társaság algyõi termelési régió vezetõje újságíróknak a helyszínen. MTI/Szigetváry Zsolt
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

Közel 4%-ot estek szerdán az olajárak, miután a világ legnagyobb gazdaságában recessziótól félnek, írja a CNBC. A brent 77,69 dolláron állt, ami 3,08%-os esés, míg a WTI olaj 74,30 dollárba fájt hordónként, azaz 3,6%-ot vesztett értékéből.

Az amerikai Energiainformációs Hivatal információi szerint mindez annak ellenére, hogy az ország olajtartalékai a múlt héten 5,1 millió hordóval csökkentek, míg független elemzők ennél sokkal kisebb, 1,5 millió hordós zuhanást vártak. Csökkent a gázolaj mennyisége is, 2,4 millió hordóval. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Ezzel az olajárak nullázták azt a növekedést, ami akkor indult meg, amikor az OPEC+ április elején bejelentette, újra csökkentik a termelést. Az orosz miniszterelnökhelyettes, Alexander Novak szerdán úgy nyilatkozott, a szervezet továbbra is jól koordinálja az olajkitermelést.

Kedden már csökkenésnek indult az olaj ára, 2%-ot esett, miután félőnek tűnik, hogy az Egyesült Államok gazdaságának újabb jegybanki alapkamatemelésre lesz szüksége. Az amerikai fogyasztók bizalma a piac iránt kilenc hónapja nem látott mélységre süllyedt és félő, hogy az ország gazdasága recesszióba süllyedhet, ami szintén közrejátszhatott az árak esésében.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.