Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Kábítószerek törvényi szabályozása: a magyar fiatalok kétharmada szigorításpárti

Molnár István Jenő szerint a fiatalok többsége az őket érő nehézségek ellenére sem a drogokban látja a kiutat, illetve még kevésbé szeretnék azt mindenki számára elérhetővé tenni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Ifjúságkutató Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeiből több dolog is kiderült, például az, hogy a 15-29 éves magyarországi fiatalok komoly nemzedéki problémának tartják a kábítószerek elterjedését, 5% viszont a legégetőbbnek gondolja.

Emellett a válaszadók 13%-a úgy véli, hogy nagyon könnyen, további 31% pedig, hogy könnyen képes lenne drogot szerezni, ha akarna. Ez az arány 2016-hoz képest nőtt, hiszen akkor jóval kevesebben felelték azt, hogy könnyen kábítószerhez juthatnak. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Továbbá az is nyilvánvalóvá vált, hogy jellemzően a 20–24 évesek azok, akik egyszerűbbnek ítélik meg a hozzáférés esélyét, illetve a Dél-Alföld és Észak-Magyarország régióiban élő fiatalok – számolt be a Napi.hu.

De további eredmények is születtek: a válaszadók 30%-a azt nyilatkozta, hogy jelentősen, további 38% inkább szigorítaná, s mindössze 25% százalék enyhítené a kábítószerekkel kapcsolatos törvényi szabályozást.

A Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója, Molnár István Jenő szerint mindez azt jelzi, hogy a fiatalok többsége az őket érintő megannyi szorongás ellenére sem a kábítószerekben látja a kiutat, illetve még kevésbé szeretnék azt mindenki számára elérhetővé tenni.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.