Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,09 Ft
Euró
388,09 Ft
Font
451,48 Ft
Bitcoin
63,208 $

Kirúgta főszerkesztőjét a Michael Schumacherrel „interjút” közlő magazin

Elbocsátotta főszerkesztőjét az a német lap, mely pár napja „interjút” közölt Michael Schumacherrel, azaz a volt Forma-1-es pilóta mesterséges intelligenciával létrehozott másával.

Maranello, 2019. január 3. A Ferrari Sajtóirodája által közreadott kép a résztvevõkrõl a Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es autós gyorsasági világbajnok 50. születésnapja alkalmából rendezett Michael 50 nevû kiállítás megnyitóján a maranellói Ferrari Múzeumban 2019. január 3-án. Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották és a következõ év elején kezdték el fokozatos felébresztését, rehabilitációs kezelése jelenlegi is folyik a svájci otthonában. MTI/EPA/Ferrari Sajtóirodája/Giorgio Benvenuti
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Egy német magazin, mely leközölt egy mesterséges intelligenciával generált „interjút” Michael Schumacherrel, kirúgta főszerkesztőjét és bocsánatot kért a Forma-1-es legenda családjától. Az 54 éves hétszeres világbajnok azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, hogy 2013 decemberében egy alpesi családi nyaralás során síbalesetet szenvedett.

A családja az „interjú” leközlése után bejelentette, jogi lépéseket tesznek a Die Aktuelle nevű hetilap ellen, akiknek tulajdonosa az esseni Funke médiacsoport, akik egy, a weboldalukon közzétett közleményben kértek bocsánatot: Soron kívül Itt a videó az adácsi vonatbalesetről, kamionnal hajtott a vonat elé

„Ennek az ízléstelen és félrevezető cikknek sosem kellett volna nyilvánosságra kerülnie. Egyáltalán nem üti meg azt az újságírói mércét, amit mi – és olvasóink – elvárnának a Funkétól” – idézi a Funke ügyvezető igazgatóját, Bianca Pohlmannt a Reuters.

„A cikk közzététele azonnali személyi következményekkel fog járni. A Die Aktuelle főszerkesztőjét, Anne Hoffmannt, aki 2009 óta nagy újságírói becsben volt tartva a lapnál, a mai nappal felmentjük a szolgálat alól.”

A Die Aktuelle legutóbbi címlapján egy, a mosolygó Schumacherről készült kép látható „Michael Schumacher, az első interjú” címmel, melynek alcímébe odaírták: „Szinte megtévesztésig hasonló volt.” Az újság cikkében derült ki, hogy az interjú mesterséges intelligenciával lett generálva.

A Schumacher-család szigorúan őrzi a hétszeres világbajnok állapotáról szóló híreket és csak a hozzá legközelebb álló személyek látogathatják meg.