Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,45 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
478,64 Ft
Bitcoin
60,542 $

Koronavírus – Ázsiában továbbra sem enyhül a helyzet

Egyre tisztábban látszódik, hogy a koronavírus-járvány új hullámával néznek szembe az ázsiai és csendes-óceániai országok az elmúlt hetek során, melyre az Egészségügyi Világszervezet is már több alkalommal felhívta a figyelmet.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egyre tisztábban látszódik, hogy a koronavírus-járvány új hullámával néznek szembe az ázsiai és csendes-óceániai országok az elmúlt hetek során, melyre az Egészségügyi Világszervezet is már több alkalommal felhívta a figyelmet.

Indonéziában az elmúlt 24 óra során 1673 új fertőzöttet találtak, mellyel az egészségügyi minisztérium adatai alapján már 143 043-nál jár a SARS-CoV-2 fertőzések száma. Az elmúlt 24 óra során 70 ember hunyt el, így már 6277 indonéz esett a járvány áldozatául. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

A Fülöp-szigeteken 4836 új esetet azonosítottak, mely egy nagyon aggodalomgerjesztő trendet vázolt fel, ugyanis már zsinórban hetedik napja jelentenek 3000 felett napi esetszámot. Az országban a járvány kezdete óta 169 213 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, melyek közül 2687 ember vesztette életét.

Ausztráliában mintha enyhülő félben lenne a helyzet, ahol még júliusban alakult ki egy nagyobb járványkitörés, egészen pontosan Victoria államban. Az új kitörés legsúlyosabb napján 700 új fertőzöttet találtak, ám mostanra már jelentősen enyhült a helyzet, és az elmúlt hónap legalacsonyabb új esetszámát regisztrálták, szám szerint 226-ot.

A Victoriában történt járványkitörésről egyébként azóta kiderítették, hogy az esetek túlnyomó többsége, nagyjából 90 százaléka egyetlen, még május közepén hazatérő családhoz köthető, akik a melbourne-i Rydges Hotelben karanténozták magukat – jelentette be a Victoria állambeli Egészségügyi Hivatal egyik epidemiológusa.

Indiában 55 079 új fertőzöttet regisztráltak, amellyel már 2.7 millió fölé nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ezen felül 876 ember életét vesztette, így 51 797-re nőtt a pandémiában elhunytak száma. Az ország egészségügyi minisztérium ugyanakkor bejelentette, rekordmennyiségű, közel 900 ezer tesztet végeztek el a lakosságon.

Dél-Koreában pedig már 438 koronavírus-fertőzött köthető a Sarang-Jeil egyházközösségben történt járványkitöréshez, melynek vezetője szintén pozitív eredménnyel zárt. Ellene azóta a feljelentést is megtették a karantén megsértése, valamint a kontaktkutatás akadályozása miatt.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/vuhanban-latszolag-mar-megfeledkeztek-a-koronavirusrol/

Péntek reggel érkezik meg Zelenszkij Ferenc pápához

Az ukrán elnök órákon belül találkozhat Ferenc pápával a Vatikánban.