Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

A közeljövő okostelefonjai már ilyen 8K-s felvételeket is rögzíthetnek majd

A Qualcomm elkészítette Snapdragon 865 nevű lapkáját, amely lehetővé teszi majd, hogy a különböző okostelefonok akár 8K felbontású videós anyagot is rögzíthessenek.

Smart

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az idei év egyik csúcslapkája egészen biztosan a Snapdragon 865 lesz, ami többek között az Európán kívül értékesített Samsung Galaxy S20-ba is bekerül.

Annak szemléltetésére, hogy mire is lehet képes az új fejlesztés, a Qualcomm egy 8K-s videót is kiadott, amit egy meg nem nevezett prototípus eszközzel rögzítettek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A hivatalos adatok szerint másodpercenkénti 2 gigapixel feldolgozása és a 200 megapixeles állókép rögzítése sem lehetetlen feladat a chipsetnek, amellyel így – a megfelelő szenzorral – akár 74 megapixel felbontású fotók is rögzíthetők 4K-S HDR videó felvétele közben.

A chipsetgyártó által kiadott 8K felbontású felvételhez egy prototípus készüléket használtak, amiben a Sony IMX 586-os, 48 megapixeles szenzora kapott helyet. A minőség azonban egyelőre nehéz megítélni, hiszen a YouTube tömörítése is sokat ronthat rajta.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.