Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
455,10 Ft
Bitcoin
57,763 $

Jelentés: minden harmadik olasz gazdasági helyzete romlott

Az olasz ISTAT nemzeti statisztikai intézet legfrissebb jelentése szerint nagy a baj az olasz háztartásokban: minden harmadik olasznak romlott a gazdasági helyzete.

Fotó: Unsplash/Tom Podmore
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ANSA számolt be arról, hogy az olaszországi ISTAT nemzeti statisztikai intézet közzétette legfrissebb, baljós eredményeket hozó jelentését az olasz háztartások gazdasági helyzetéről.

A jelentés szerint az olasz háztartások megítélése saját gazdasági helyzetükről folyamatosan romlik, s azok aránya, akik úgy nyilatkoztak, hogy az előző évhez képest romlott gazdasági helyzetük, jelentősen növekedett. Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Az eredmények szerint ugyanis már minden harmadik olasz háztartásban érzik úgy, hogy romlott gazdasági helyzetük, ami a statisztikai intézet közlése szerint korábban soha nem látott mélypontot jelent.

Alessandra Tinto kutató az adatokat ismertetve megosztotta, a fenntartható és méltányos jólétet és prosperitást vizsgáló mutató 2019 és 2022 között 10 százalékponttal romlott, mostanra pedig elérte a 35,1 százalékot.

Tinto hangsúlyozta, ez az eredmény jóformán megfordítja az optimista jövőkép fokozatos növekedésének és a pesszimizmus csökkenésének tendenciáját is, mely még a koronavírus-járvány két éve alatt is fennmaradt.

Az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett a Lánchíd-botrány kulcsfigurája

A volt ügyvéd, Víg Mór egyik cégét kapcsolatba hozták az olasz maffia ’Ndragheta szervezetével.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.