Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,74 Ft
Euró
387,87 Ft
Font
450,09 Ft
Bitcoin
61,474 $

Kilőtt svájci farkas ügye: ártatlan családra törtek rá a kommandósok

A hölgy szerint a félreértés oka az lehetett, hogy valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az ő házában, az ő címén lakik a férfi, holott ez nem így van.

Fotó: Unsplash
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Húsvét hétvégén történt az az eset, amikor a rendőrök a svájci jeladós farkas kilövésével gyanúsított férfit akarták elkapni egy borsodi településen, ám mint kiderült, elsőre nem a megfelelő helyre érkeztek, így alaposan ráijesztettek Katona Erzsébetre és családjára, akik vacsorázni készültek.

„Teljesen megdöbbentünk, aztán mutattak egy igazolványt, amit a sötétben nem is láttunk, de megtudtuk, hogy Gyurit akarták itt elkapni. Aztán persze, felvilágosítottam őket, hogy téves a házszám”

– mondta.

Az említett férfi N. György, aki Nyíregyházán él a családjával, de számos földterülettel és ingatlannal is rendelkezik, a hétvégi házához pedig a Katona Erzsébet otthona mögötti földúton lehet felmenni, légvonalban néhány száz méterre állnak egymástól.

Az egyenruhásoknál gépfegyver is volt

A hölgy szerint a félreértés oka az lehetett, hogy valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az ő házában, az ő címén lakik a férfi, ezért az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládájába dobják be a leveleit.

Majd azt is elárulta, hogy a téves rajtaütéskor a kommandósok egy létrát a kerítésnek támasztva ugráltak be a telkükre, aztán Erzsébetet kérték meg, hogy engedje ki őket, s a ház előtt legalább 5-6 autó parkolt, az egyenruhásoknál pedig gépfegyver is volt.

Később megtalálták N. György hétvégi házát, aki az elmúlt években felvásárolta a közeli erdőséget, s rendszeresen vadászott is a környéken. Egyik vadásztársa azt nyilatkozta a Blikknek, hogy nemrég beszélt a férfivel, aki eléggé maga alatt van, „nagyon megviseli a kirobbant botrány, kellemetlenül érzi magát”.