18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Több tucat indiai faluban rendeltek el kijárási tilalmat a tigristámadások miatt

A közelmúltban több halálos kimenetelű tigristámadás is történt, melynek következtében kijárási tilalmat rendeltek el több tucat indiai faluban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Clovis Wood Photography
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Newsweek jelentése szerint egy héten belül két halálos kimenetelű tigristámadás is történt ugyanazon területen Indiában, a hatóságok pedig elővigyázatosságból kijárási tilalmat rendeltek el több tucat faluban. A 75 éves Ranveer Singh Negi holttestének szétmarcangolt maradványait vasárnap találták meg a bokrok közé dobva, mintegy 160 méterre az otthonától, Uttarakhand Pauri körzetében.

Egy héten belül két halálos kimenetelű tigristámadás

A férfi hozzátartozói akkor kezdtek el aggódni érte, amikor nem vette fel a telefonját, ezért arra kérték a közelben élő falubelieket, hogy keressék fel. Ekkor bukkantak rá a férfi holttestére. Negi otthona Simli faluban található, mely nagyon közel fekszik a Corbett Tigrisrezervátumhoz, mely egy bengáli tigrisek populációjáról ismert vadvédelmi terület. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Az esetet követően a helyi körzeti elöljáró Ashish Chauhan szigorú kijárási tilalmat rendelt el a környék 25 falujában este 7 órától reggel 6 óráig. A kijárási tilalom pedig nagyon is indokolt, ugyanis sajnos nem ez az első halálos kimenetelű tigristámadás az utóbbi időkben.

Egy másik férfi, a 72 éves Birendra Singh április 13-án Dalla faluban aratott, amikor egy tigris halálra marcangolta. Noha nem bizonyított, hogy ugyanaz a tigris támadta meg a két férfit, és a tigrisek általában nem is vadásznak emberre, a helyzet egyre aggasztóbb, hiszen az állatok jellemzően csak akkor támadnak, ha provokálják őket.

Kota Ullas Karanth, egy Indiában élő természetvédelmi zoológus és tigrisszakértő korábban azt mondta a Newsweeknek, hogy bár a legtöbb tigris fél az embertől és kerüli őket, időnként vannak kivételek. Alkalmanként a tigrisek így „megkedvelik” az embert – csakhogy ezek a tigrisek nem játszani akarnak az emberrel, ezeket az állatokat emberevőknek nevezik.

Noha idén „csak” két halálos kimenetelű tigristámadás történt a rezervátum közelében, az aggodalom már tavaly óta él a helyiek körében: tavaly júliusban két barát – Afsarul Un Ahmad és Mohammad Anas – motorozott egy országúton a tigrisrezervátum közelében, amikor egy tigris kiugrott a bokrok közül. A ragadozó a bokrok közé rántotta Ahmadot, akit soha többé nem láttak. Néhány nappal később a mentők csak két levágott kezet találtak a helyszín közelében.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.