Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,80 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
57,795 $

Újabb horgászrekord a Balatonnál

Kovács Krisztián Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon fogta ki a halat, amelynek hossza 95 cm, a súlya pedig 34,05 kilogramm volt.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos közösségi médiás oldalán számoltak be róla, miszerint vasárnap délután rekordméretű pontyot fogott egy horgász a Balatonnál.

A leírás szerint Kovács Krisztián Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon fogta ki a halat, egészen pontosan egy tőpontyot, amelynek hossza 95 cm, a súlya pedig 34,05 kilogramm volt. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

„A horgásztól megtudtuk, hogy a hal erőteljes húzós kapással jelentkezett a partról, dobós módszerrel bejuttatott végszereléken felkínált 1 db 22 mm-es oldódó fűszeres-halas bojlira. A fárasztás megközelítőleg 20 percig tartott”

– írták az oldalon.

Az Index szerint a horgászszezon még csak nemrég kezdődött el, de a Balatonból már most óriási halakat sikerült kifognia néhány szerencsésnek, ugyanis Balatonszepezden egy 22,7 kilogrammos, hibátlan óriási ponty, Ábrahámhegy közelében pedig egy 18 kilogrammos ponty akadt horogra.

Az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett a Lánchíd-botrány kulcsfigurája

A volt ügyvéd, Víg Mór egyik cégét kapcsolatba hozták az olasz maffia ’Ndragheta szervezetével.