Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Fontos hír érkezett a pontyok kapcsán a horgászoknak

TÉMÁK:
#horgászat
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Malomzugi Holt-Zagyvába például 4002 kilogramm pontyot helyeztek ki, míg az Ártéri horgásztóba 1266 kilogramm halat, de egyik helyszínen sem rendeltek el fogási tilalmat a telepítések után.

Csaknem 14 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepített Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vizeibe a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt héten – közölte a társaság közleményben a közösségi oldalán.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A tájékoztatás szerint elsőként a Malomzugi Holt-Zagyvába helyeztek ki 4002 kilogramm pontyot. Ezt követően az Ártéri horgásztóba került 1266 kilogramm hal, a Nagykunsági főcsatorna nyugati ágába pedig 1876 kilót engedtek szabadon az ecsegfalvi tógazdaságukban nevelt uszonyosokból – írták.

A halfajból a II. Csatornába is kihelyeztek 371 kilót. A Nagykunsági főcsatorna keleti ágába 819 kilogramm, a főcsatorna nyugati ágába pedig további alkalommal még 5451 kilogramm pontyot telepítettek a szövetség munkatársai – tájékoztattak. A közlemény szerint egyik helyszínen sem rendeltek el fogási tilalmat a telepítések után.

A szövetség arról is tájékoztatott, hogy a Nagykunsági Főcsatorna feltöltése a nyári vízszintre és a haltelepítéseik miatt, utóbbi megkezdése előtt befejezték a törpeharcsa ökológiai szelektív halászatát. Idén eddig 2060 kilogramm törpeharcsát távolítottak el a vízterületből – számoltak be, megjegyezve: a törpeharcsa szelektív halászatát a csatorna őszi leeresztése után tovább folytatják. Az ökológiai szelektív halászat nem ér véget, a Tisza folyón a busa halászata következik – közölték.

(MTI)