Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Kiszámolták, hány kilométerig nem éri meg saját gépkocsit üzemeltetni

Ennek megállapítása során számos tényezőt szem előtt tartottak, illetve különféle forgatókönyveket is felvázoltak.

...svg content...Fotó: A közösségi autómegosztó szolgáltatás, a GreenGo egyik autója halad a Lánchíd utcában 2016. december 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A GreenGo szakértői több szempontot figyelembe véve (pl. az autó életkora, az elhasználódásából adódó költségek, a díjszabás, stb.) kiszámolták, miszerint évi 9000 megtett kilométerig nem éri meg saját gépkocsit üzemeltetni, vagyis ebben az esetben sokkal kifizetődőbb a carsharinget igénybe venni.

Emellett megállapították, hogy aktívabb autóhasználat mellett csökkennek a különbségek a két alternatíva (autómegosztás és saját kocsi) között, ám az autómegosztás mellett szólhat még, hogy nemcsak a költségek, hanem a vesződség is kevesebb vele – írta a hvg.hu.

Ezekhez a kocsikhoz tisztán, feltöltve, ablakmosó folyadékkal és az évszaknak megfelelő gumiabronccsal ellátva jutunk hozzá, és sok más mellett a szervizeléssel, balesetekből eredő károkkal és a parkolási díjak fizetésével sincs gondunk.

A carsharing-autóknál ráadásul nem kell számolnunk saját, otthoni parkolóhely vagy garázs kialakításával, bérlésével sem, hiszen az utcán bárhol parkolhatunk velük, és pár perces sétával a nap bármelyik időszakában el tudjuk őket érni.

Az Infostart szerint egy gyerekes család átlag 15 ezer kilométert megy egy autóval, tehát az autómegosztás a fiatal városi pároknál és az olyan családoknál jöhet érdemben szóba, ahol szükség van egy második járműre is, mert ott már valóban nem éri meg még egy gépjármű fenntartását finanszírozni.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.