Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Kína bekerítési gyakorlatokat hajt végre Tajvannál, fő cél az elrettentés

Kína az ígérteknek megfelelően folytatja a nagyszabású hadgyakorlatát Tajvan körül, miközben több tucat vadászgépet és hadihajókat vet be.

...svg content...Fotó: EPA/RITCHIE B. TONGO
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kína erődemonstrációt tart Tajvan újabb lépése után, miután a tajvani elnök elutazott az USA-ba, hogy az amerikai kormánnyal egyeztessen. Már napokkal korábban is kínai hadihajók jelentek meg Tajvan körül, és számos vadászgép bukkant fel a légtérben.

Tajpej elítéli Kína lépését, és arra kérték a kínai kormányt, gyakoroljanak önmérsékletet. A „Közös kard” néven futó hadművelet három napon át tart, ami magában foglalja Tajvan bekerítését is, melyről Kína számolt be. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

Többen aggódnak Tajvan és Kína viszonya miatt, mert ha háború törne ki a két fél között, az mindkét oldalon sok áldozatot jelenthet. Emellett az USA megerősítette, kész védelmet nyújtani Tajvannak, akik rengeteg fegyvert vásárolhatnak tőlük.

A hivatalos közlemény szerint Kína az elrettentés részeként egy mindenre kiterjedő bekerítést hajt végre Tajvannál. Hozzáteszik, a légierő több tucat repülőgépet vetett be annak érdekében, hogy berepüléseket hajtsanak végre.

Addig a szárazföldi erők több célpontra irányuló precíziós csapásokat gyakoroltak – olvasható a CNA oldalán. Az AFP azt írja, hogy Tajvan 9 kínai hadihajót és 58 repülőgépet észlelt a sziget körül, köztük vadászgépekkel és bombázókkal.