18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Állapotos nőt erőszakolt meg egy volt tartalékos katona – elítélték

A volt tartalékos katona Miskolcon megerőszakolt egy állapotos nőt, most 6 év börtönt kapott.

Fotó: Unsplash/Matthew Ansley
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa 2023. április 6-án ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki egy terhes nő sérelmére követett el szexuális bűncselekményt Miskolcon.

A törvényszék bűnösnek mondta ki a volt önkéntes területvédelmi szakaszvezető vádlottat szexuális erőszak bűntettében, ezért őt 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és mellékbüntetésként 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfinak ezen felül a több mint 3,7 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az ítélet rendelkező részét a katonai tanács elnöke dr. Szilvási László hadbíró őrnagy nyilvánosan hirdette ki, azonban az indoklás már zárt tárgyaláson folytatódott. A nyilvánosság kizárására erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő sértett kímélete, védelme érdekében került sor. A büntető ügy sértettjének emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke jelen esetben meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket.

A bíróság döntése nem jogerős. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott terhére súlyosításért, a szabadságvesztés tartama és végrehajtási fokozata vonatkozásában, valamint a hosszabb tartamú közügyektől eltiltás végett. A vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A büntetőeljárás a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt folytatódik. Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását. Ezt a döntést az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az végleges.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.