Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

Jelentős kártérítést fizet a Johnson & Johnson a vitatott babahintőpor miatt

Eredetileg 2 milliárd dollárt ajánlottak, de végül egy jóval nagyobb összegben állapodtak meg a felperesekkel.

...svg content...Fotó: Egy doboz Johnson & Johnson hintőpor az ausztráliai Brisbane-ben 2016. február 26-án. (MTI/EPA/Dan Peled)
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az amerikai Johnson & Johnson 8,9 milliárd dollár (kb. 3000 milliárd forint) értékű egyezséget javasolt, miután több tízezer keresetet indítottak ellene egy vitatott babahintőpor miatt, mondván az, illetve más termékeik rákkeltő anyagokat tartalmaztak.

A Johnson & Johnson eredetileg 2 milliárd dollárt ajánlott, de végül a fent említett, jóval nagyobb összegű kártérítésben állapodott meg a felperesekkel. Az egyezség egy januári fellebbviteli bírósági döntés után jött létre, ezzel semmissé téve a cég vitatott kétlépcsős texasi eljárását, amely a felelősséget a csődvédelem alatt lévő leányvállalatra próbálta áthárítani.

Az LTL Management, a Johnson & Johnson egyik leányvállalata ún. reorganizációs csődvédelmet kért, mert az amerikai csődtörvény alapján így védelmet kaphatna a hitelezőktől, illetve időt nyerne sorai rendezéséhez – írta a hvg.hu.

Azonban a New Jersey-i fellebbviteli bíróság úgy ítélte meg, hogy a cég nem küzd pénzügyi nehézségekkel, ezért nincs meg a jogalap arra, hogy csődvédelmet kérjen. A bíróság elutasító döntése következtében a vállalat vezetősége úgy döntött, hogy magasabb kártérítést fizet a károsultaknak, akik közül sokan rákbetegségben szenvednek, ahogy képviselőjük, Mikal Watts elmondta.

Korábban beszámoltunk róla, miszerint a Johnson & Johnson két évvel azután, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában beszüntette a talkumalapú babahintőporok értékesítését és gyártását, világszerte is leállítja azok forgalmazását, s a későbbiekben új összetevőt fognak alkalmazni.

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.