Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,07 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
65,443 $

Az USA nukleáris fegyverekkel felszerelt bombázókkal cirkál az ázsiai térségben

Ez pedig csak tovább növeli a feszültséget Észak-Koreával, mely nem nézi jó szemmel az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatait.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/YNA/YONHAP
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint már az amerikai hadsereg is nukleáris fegyverekkel felszerelt bombázókkal van jelen a térségben, válaszul Phenjan folyamatos nukleáris és rakétafenyegetéseire. Az amerikai hadsereg a nukleáris képességű B-52-es bombázóival repült a Koreai-félszigetre, hogy demonstrálja katonai erejét Észak-Koreával szemben.

A nagy hatótávolságú bombázók az amerikai és a dél-koreai vadászgépekkel együtt vettek részt a közös légi hadgyakorlaton a Koreai-félsziget felett, a dél-koreai nemzetvédelmi minisztérium közlése szerint pedig a szerdai volt egy hónapja az első bevetése a B-52-es bombázóknak. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Park Ha-szik altábornagy, a dél-koreai légierő műveleti parancsnokságának parancsnoka úgy fogalmazott a közös gyakorlatról:

„A gyakorlatok a dél-koreai-amerikai szövetség masszív elszántságát és felkészültségét mutatják arra vonatkozóan, hogy Észak-Korea bármilyen provokációjára gyors és elsöprő választ adjon.”

Észak-Korea nukleáris és rakétafenyegetéseire válaszul a szövetségesek öt éve nem látott, nagyszabású terepgyakorlatot, továbbá számítógépes szimulációkat hajtottak végre a parancsnoki kiképzéshez. Az Egyesült Államok a múlt hét folyamán a nukleáris meghajtású USS Nimitz repülőgép-hordozót is elküldte haditengerészeti gyakorlatra.

Ezeket a közös hadgyakorlatokat azonban Phenjan provokációnak tekinti, s Kim Dzsongun úgy véli, riválisa azt tervezi, hogy megtámadja Észak-Koreát: miután március 6-án egy B-52-es repült a térségbe, Kim Dzsongun és testvére, Kim Jodzsong éles figyelmeztetést adott ki, mondván, Észak-Korea kész egy „gyors és elsöprő erejű fellépésre” az Egyesült Államok és Dél-Korea ellen.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.