Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
401,56 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,802 $

Az a lelkész is megfertőződött, akinek egyházához a legújabb dél-koreai járványgócot kötik

Jun Kwang-hoon, a Sarang-Jeil egyházközösség vezetőjének pozitív lett a koronavírus-tesztje, miután azzal vádolták meg, hogy egyrészt megszegte a karanténra vonatkozó szabályokat, másrészt akadályozta a kontaktkutatást.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Jun Kwang-hoon, a Sarang-Jeil egyházközösség vezetőjének pozitív lett a koronavírus-tesztje, miután azzal vádolták meg, hogy egyrészt megszegte a karanténra vonatkozó szabályokat, másrészt akadályozta a kontaktkutatást.

Jun neve nem ismeretlen a dél-koreai közéletben, meglehetősen hírhedten kormányellenes hangokat szokott megszólaltatni, még év elején le is tartóztatták törvénytelen kampányolásért. A szombati nap folyamán részt is vett egy kormányellenes rendezvényen, melyen maszk nélkül volt látható, ezzel sértette meg a karanténra vonatkozó szabályokat. Soron kívül Orbán Viktor célja az 1 millió forintos átlagkereset elérése Magyarországon

A lelkész ellen vasárnap hivatalosan is megtették a feljelentést a hatóságok a karantén megsértése, és a szöuli járványprevenciós jogszabályok megsértése miatt. A városi jogszabály körülbelül 7500 templomot és egyházközösséget korlátozott abban a formában, hogy nem tarthatnak a járvány miatt nagyobb rendezvényeket.

Ez alól kivételt képeznek a heti szolgáltatások, vagyis a vallási szertartások – mint a misék – azonban itt is szigorúan ügyelni kell a távolságtartásra. Ennek azonban fittyet hányt Jun Kwang-hoon, hatalmas rendezvényeket tartottak az egyházközösségével, aminek végül egy gócpont lett az eredménye, amelyhez már 315 ember megfertőződését kötik.

A mai napon derült ki, hogy maga Jun is megfertőződött, a városi hatóságok megerősítették, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Sarang-jeil jogászai természetesen tagadják, hogy a közösség bármi rosszat is tett volna, és elmondásuk szerint együtt működtek a hatóságokkal, ezért még azt is fontolóra vették, hogy a kormányt becsületsértésért fogják beperelni.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/del-koreaban-egy-lelkeszhez-kotnek-egy-koronavirus-csomopontot/