Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,01 Ft
Euró
388,23 Ft
Font
450,62 Ft
Bitcoin
62,041 $

Elmondta Karácsony Gergely, mit gondol Ferenc pápa budapesti látogatásáról

Budapest főpolgármestere is gőzerővel készül Ferenc pápa budapesti érkezésére, ami fontos esemény.

Fotó: Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. március 8-án. MTI/AP/Andrew Medichini
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az egyik legfontosabb esemény az évben Ferenc pápa budapesti látogatása. Egyre több információt tudhatunk a pápa fővárosi programjáról, miközben hívők ezrei készülnek, hogy közelről láthassák a Vatikán első emberét, aki nemrég elhagyhatta az őt ápoló kórházat.

Karácsony Gergely is óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy április végén újra Budapestre látogat Ferenc pápa. A pápai vizit kapcsán már egyeztetett is Michael Wallace Banach apostoli nunciussal, nem sokkal a nagy esemény előtt. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

„Öröm és megtiszteltetés, hogy április végén újra Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát, immár hivatalos apostoli látogatása keretében. A pápai vizit kapcsán tegnap Michael Wallace Banach apostoli nunciussal egyeztettem.” – olvasható Karácsony Gergely posztjában a Facebook oldalán.

„A főváros és az ország számára is jelentős időszakban érkezik hozzánk a Szentatya, hiszen idén ünnepeljük a fővárosunk egyesítésének 150. évfordulóját. Az apostoli látogatás és az emlékév központi szimbóluma is a Lánchíd, mely összeköt múltat, jelent és jövőt, jelképezi a sokszínűséget és a toleranciát, a különböző emberek és közösségek közti hidak építésének és a párbeszédnek a jelentőségét.”

„Zöld városvezetőként és személyesen is közel állnak hozzám Ferenc pápa gondolatai emberségről, társadalmi igazságosságról, valamint a klímavédelemről és a környezetvédelemről, melynek terén az egyik legprogresszívebb programot fogalmazta meg korábbi enciklikájában. Budapest Főváros elkötelezett amellett, hogy egy élhetőbb, zöld és szolidáris város építését és fejlesztését segítse elő. A helyi közösségekkel, civil szervezetekkel együttműködve csakis közösen és a párbeszéd útján lehetséges megvalósítani egy békés, fenntarthatóbb és igazságosabb jövőt.”

Az AI segít lebuktatni a szabálytalan sofőröket is, de van ezzel egy kis bökkenő

Egy kivételével minden érv az új, mesterséges intelligencián alapuló rendszer bevezetése mellett szól.