Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,012 $

Megdöntötték Hosszú Katinka világcsúcsát, magához hasonlította a fiatal tehetséget

„Olyan, mint én, amikor formában voltam” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katnka.

Budapest, 2022. június 25. A gyõztes kanadai Summer McIntosh a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 25-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Summer McIntosh fél másodperccel javította meg Hosszú Katinka 2016-os, 400 vegyesen úszott világrekordját. Ezzel ő lett az első nő, aki bement 4:26 alá – írta meg a Magyar Nemzet.

A mindössze 16 esztendős McIntosh 4:25.87-es idejére Hosszú Katinka is felkapta a fejét, a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő már a budapesti világbajnokságot követően is elismerően nyilatkozott a kanadai tehetségről: Soron kívül Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

„Azt látom, hogy gyönyörűen úszik, és olyan részidőkre képest, mint amilyeneket én szoktam úszni, amikor formában voltam. Nem lenne rossz egyszer úgy kiállni ellene, hogy én is a régi vagyok” – mondta.

McIntosh, alig néhány nappal ezelőtt 400 gyorson is világrekordot úszott, Ariarne Titmus korábbi csúcsidejét átadva a múltnak. Ebben a számban három tizedet sikerült faragni az addigi legjobb időn.

A kanadai úszónőre fantasztikus karrier vár, már most biztosnak tűnik, hogy a 2024-es párizsi ötkarikás játékok egyik legnagyobb esélyese lesz, és ha így folytatja, számos rekordot fog még megdönteni.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.