Clouds
21 Budapest
Dollár
346,72 Ft
Euró
370,60 Ft
Font
431,40 Ft
Bitcoin
27,157 $

Hosszú Katinka külföldre is terjeszkedne „mindenmentes” éttermével

Budapest, 2022. június 25. Hosszú Katinka a nõi 400 méteres vegyesúszás elõfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 25-én. Hosszú Katinka az ötödik idõvel döntõs. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Tavaly nyáron nyitotta meg éttermét Hosszú Katinka, töretlenül bízik vállalkozása sikerességében.

A Kool nevű étterem a körúton található, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő szerint pedig az adta az ihletet, hogy nem igazán talált olyan helyet Budapesten, ahol hasonló minőségű, „mindenmentes” ételt vásárolhatott volna.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Mint a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta, alapvetően sportolóknak szánta a helyet, azonban gyorsan híre ment az ételintoleranciával élőknek, akik reggelitől a vacsoráig válogathatnak a különböző fogásokból.

Hozzátette, hogy a nyitást megelőzően a legfontosabb szempont az volt, hogy az étterem könnyen megközelíthető legyen, majd ezt követte a felújítás, ami elérte a 200 millió forintot, melyet saját tőkéből finanszírozott az úszónő.

A cél az volt, hogy fast food árakon értékesíthessék a menüket, ami eleinte a 2490 forintos árával sikerült is, azonban az alapanyagok megdrágulása miatt azóta meg kellett emelni az összeget 3290 forintra. Ugyan idén még nyereségre nem számítanak, 8 hónap működés után az étterem bevétele már fedezi a működési költségeit.

Kiemelte, hogy a közösségi oldalon található kiépített csatornáival, valamint a személyes brandjével a marketingköltségeken lehetett spórolni, illetve ettől is reméli a további gyors növekedést. Célja, hogy külföld felé is terjeszkedhessen az étterem, melyet 5 éven belül legalább 5-10 hazai üzletből álló étteremlánccá bővítene.