Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,584 $

Az amerikaiak harmada igazinak hitte az AI nevezetességekről generált fotóit

A félretájékoztatás hamarosan ismét a fénykorát élheti.

Fotó: illusztráció | unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Egy felmérés szerint az amerikaiak csaknem 35%-a nem tudta megmondani, hogy melyik híres nevezetesség fotóját generálta a mesterséges intelligencia, és melyik a valódi kép – írja a Cybernews.

A Concured – egy mesterséges intelligenciával működő tartalomajánló rendszer – megrendelésére készült tanulmány során többek között az Eiffel-toronyról, a Tádzs Mahalról, valamint a Grand Canyonról mutattak fotókat a válaszadóknak.

„A mesterséges intelligencia át fogja alakítani a tartalomgyártást és a marketinget. Már most is automatizálja az összetett feladatokat, személyre szabja a tapasztalatokat, és adatvezérelt betekintést nyújt. Mindez a hatékonyság, eredményesség és nyereség növekedéséhez vezet” – mondta Tom Salvat, a Concured alapítója és vezérigazgatója.

A mesterséges intelligencia által generált képeknek azonban még mindig vannak gyenge pontjaik, melyek alapján meg lehet különböztetni azokat a valódi fotóktól. A mesterséges képek kevésbé részletgazdagok, és homályosabbnak hatnak.

A stockfotó-cégek már léptek, és sorra tiltják ki a mesterséges intelligenciával generált fotókat. A Getty Images perre ment egyes képgenerátorok alkotóival szemben, mivel több millió fotót használtak fel jogosulatlanul.