Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Először versenyeznek kínai válogatottá válásuk óta a Liu-fívérek

Hamarosan megrendezik Kínában a nemzeti gyorskorcsolya-bajnokságot, ahol először lép a jégre immár új hazájuk képviseletében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang.

Montreal, 2022. április 11. Liu Shaoang ünnepel, miután megnyerte a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1000 méteres döntõjét 2022. április 10-én. MTI/EPA/Andre Pichette
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Tavaly Pekingben lett olimpiai bajnok 500 méteren Liu Shaoang, aki akkor még magyar színekben szerezte meg ezt a címet. Hamarosan ismét Pekingben fog szerepelni, de már kínai színekben, a kínai nemzeti bajnokságon, testvérével, Liu Shaolin Sándorral együtt.

A két sportoló még 2022-ben döntött úgy, hogy a jövőben Kínában folytatják, ami után sokáig arról is szó volt, hogy a korcsolyaszövetség visszafizetteti velük az edzéseik díját, de végül ez nem történt meg. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A testvérekről a kínai lapok is elkezdtek cikkezni, a China Daily legújabb, róluk szóló riportjából kiderül, hogy Tiencsin városában telepedtek le, ahol már bejelentett lakcímmel is rendelkeznek.

A lap kérésére megszólalt Liu Shaolin Sándor is: „Gyerekkorunk óta edzünk Kínában, sokat tudtunk a kínai csapatról, és jól kijövünk az olyan »veteránokkal«, mint Vu Ta-csing és Han Tien-jü. Gyakorlatilag együtt nőttünk fel, és mindannyian jó barátok vagyunk.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.