18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,91 Ft
Euró
388,63 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,702 $

13 éves diák késelt halálra egy 71 éves tanárt Brazíliában, öten megsérültek

Az egész világon megszaporodtak az erőszakos cselekmények. Most Brazíliában történt egy tragikus incidens.

Fotó: Unsplash/Jr Korpa
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A brazil állami tisztviselők közlése szerint Brazília legnagyobb városában, Sao Paulóban egy 13 éves diák halálra késelte 71 éves tanárát, és megsebesített három másik tanárt, valamint két diáktársát is. A tragikus incidens hétfőn történt egy állami iskolában.

A Reuters jelentése szerint a Sao Pauló-i Thomazia Montoro iskola öt sebesültje stabil állapotban került kórházba, a feltételezett támadót őrizetbe vették, jelenleg pedig az állami katonai rendőrség nyomoz az ügyben. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Egy diák, aki édesanyja oldalán beszélt újságíróknak a szörnyű esetről, elárulta, hogy a támadó diák már múlt héten is inzultált egy másik diákot, a tanárnő pedig, akit halálra késelt, megpróbálta rendezni a konfliktust.

A támadó „patkánynak” nevezte a másik diákot, ami érthető módon nem tetszett az inzultált diáknak, így veszekedni kezdtek. A gyanúsított osztálytársa hozzátette, a támadó megharagudott, amiért a tanár közbelépett, és hangosan ki is mondta, hogy „tenni fog valamit”.

A támadó hétfőn egy koponyát ábrázoló maszkot viselve lépett be az osztályterembe, előkapta kését, majd hátulról megszúrta a tanárt, több alkalommal: a szúrások a pedagógus fejét és hátát érték. A diákok rémülten rohantak ki az osztályból.

Kiderült, hogy a támadó korábban több alkalommal is rákeresett az interneten arra, hogyan juthatna lőfegyverhez, a rendőrség pedig azt is elárulta, hogy a diákot nemrég helyezték át egy másik iskolából.