Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
401,56 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,802 $

Maszkviselés elleni tüntetéseket tartottak Madridban, miközben ismét jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Több százan szabadságot követeltek a spanyol főváros terein tartott tüntetéseken, amelyeken főként a maszkok használatának kötelezővé tétele, valamint a kormány korlátozásai ellen emelte fel hangját a bosszús tömeg.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Több százan szabadságot követeltek a spanyol főváros terein tartott tüntetéseken, amelyeken főként a maszkok használatának kötelezővé tétele, valamint a kormány korlátozásai ellen emelte fel hangját a bosszús tömeg.

A tapsoló és kántáló demonstrálókkal teltek meg a Madrid központjában található Plaza Colonhoz közeli utcák, ahol az óriási vörös-sárga zászló árnyékában fejezték ki nemtetszésüket a döntéshozók lépéseivel kapcsolatban. Soron kívül Orbán Viktor célja az 1 millió forintos átlagkereset elérése Magyarországon

A tüntetők olyan transzparenseket tartottak a kezeikben, melyeken a „vírus nem létezik”, a „maszk megöl” és a „nem félünk” feliratok voltak olvashatóak. A demonstráción a szabadságelvűeken kívül az összeesküvés-elméletek rajongói és az oltásellenes csoportok képviselői is részt vettek.

Az egyik idősebb tüntető az északkelet-spanyolországi Zaragoza városából utazott Madridba azért, mert szentül meg van győződve arról, hogy a világ kormányai eltúlozzák a fertőzésekről szóló jelentéseket annak érdekében, hogy meggátolják az állampolgárok szabadságát.

„Arra kényszerítenek bennünket, hogy hordjuk maszkot, lényegében bezárva akarnak minket tartani. Nyilvánvaló, hogy folyamatosan átverik a lakosságot, az egész egy nagy hazugság.”

mondta a felháborodott asszony.

A résztvevők többsége a célzottan félinformációkra támaszkodó „Plandemic” dokumentumfilmet emlegette, amelyet már eltávolítottak a közösségi média legnagyobb platformjairól, úgymint a YouTube-ról és a Facebookról, mivel bizonyítottan elferdítették benne a valóságot, továbbá azt hangoztatták, hogy a maszkviselés egészségügyi károkat okoz, a vakcinák pedig milliókat ölhetnek meg.

A demonstrálók nagy része nem viselt magán arcvédőt annak ellenére sem, hogy ez egész Spanyolország területén kötelező a legújabb törvény alapján, amit június 21-én léptettek életbe, miután feloldották a három hónapos országos karantén intézkedéseket.

A mediterrán országban mindez idáig már 29 ezren estek áldozatául a COVID-19 fertőzés kórokozójának, amely miatt ismét be kellett zárniuk az éjszakai szórakozóhelyeket, ezen kívül megtiltották a dohányzást azokon a helyeken, ahol nem lehet betartani a 2 méteres távolságot egymástól.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/del-koreaban-egy-lelkeszhez-kotnek-egy-koronavirus-csomopontot/