Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Riasztó mértékben „tekergetik” a használt elektromos autók kilométeróráját

Nem tűnt el a csalásnak ezen népszerű formája.

Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Hiába nézhetjük meg itthon viszonylag könnyedén, az Ügyfélkapu segítségével egy hazai autó kilométerállását, sajnos a külföldi járművek esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet.

A carVertical kutatása szerint ugyanis az európai autóállomány mintegy 15,6%-ának módosítottak az eredeti futásteljesítményén, ami az elektromos autók esetében is hasonló arányt mutat. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Itthon is népszerűek a behozott elektromos autók

Ezeknél összesen 13,4%-nál volt tapasztalható az illegális módosítás, ami pedig külön aggasztó, hogy még az akkumulátor üzemidejét jelző rendszert is gyakorta manipulálják – írja a Vezess.hu.

A fals adatok értő kezekben pillanatok alatt beállíthatók, így aztán hiába gondolja a vásárló, hogy több oldalról is védve van, valójában csak eggyel több átverés áldozata lett.

Érdemes tehát résen lenni, annak tudatában meg főleg, hogy a hazai elektromos autók csaknem fele külföldről érkezett, így az önmagában még semmit nem jelent, hogy magyar rendszáma van. Az már annál inkább, hogy mely országban állították először forgalomba.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Elgázolt egy embert a vonat Újszászon

Az elmúlt hetekben kiugróan sok vonatgázolás történt, és a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a tragédia.

Egy eltűnt 66 éves nőt keres a rendőrség Budapesten

A 66 éves nő május 3-án tűnt el, és továbbra sem tudni, hol tartózkodik jelenleg, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.