Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,054 $

Az UEFA is vizsgálódik a Barcelona bírói kifizetéseinek ügyében

Joan Laporta klubelnök korábban tagadta, hogy bármiféle szabálytalanságot követtek volna el.

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az UEFA közleményben erősítette meg, hogy vizsgálatot indított a Barcelonával szemben, amiért 2001 és 2018 között összesen mintegy 7 millió eurót fizetett Jose Maria Enriquez Negreirának, a játékvezetői bizottság korábbi alelnökének.

Laporta nemrég cáfolta, hogy a Barcelona bírókat fizetett volna le a kedvezőbb ítéletekért cserébe, elmondása szerint Negreira feladata csupán az volt, hogy „technikai jelentéseket készítsen a bíráskodásról”. Soron kívül 380-760 év börtönre ítéltek egy gyilkos nővért

„Az UEFA fegyelmi szabályzatának 31. cikkének 4. bekezdésével összhangban az UEFA etikai és fegyelmi felügyelőit nevezték ki, hogy vizsgálatot folytassanak az UEFA jogi keretein belül a szabályok esetleges megsértésével kapcsolatosan” – írta a szövetség.

Az ügyészek által benyújtott vádakat a múlt héten fogadta el egy barcelonai bíróság, a bíró pedig beleegyezett az ügy kivizsgálásába, mivel időközben más spanyol klubok és sportintézmények is felperesként csatlakoztak a panaszhoz – többek között a Real Madrid is.

A spanyol Felsőbb Sporttanács is megerősítette, hogy csatlakozik az ügyészi vizsgálathoz, Javier Tebas, a LaLiga elnöke pedig felszólította Joan Laporta klubelnököt, hogy tisztázza a helyzetet – írja az ESPN.