Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,70 Ft
Bitcoin
64,043 $

Az alku a vásárló legerősebb fegyvere: erre elég 30 millió a fővárosi ingatlanpiacon

Csodákat ne várjunk ennyi pénzből, de egy jó alku sokat segíthet a vásárló helyzetén.

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt hónapokban hullámvasútra ült az ingatlanpiac, a tranzakciók száma lecsökkent, az eladók helyett pedig most inkább a vásárlók vannak jobb pozícióban. Ez persze nem azt jelenti, hogy bezuhantak volna az árak, ugyanakkor az alkupozíció sokkal erősebb lehet – írja közleményében a Balla Ingatlan.

A XIV. és XVI. kerületen alapvetően egyszobás, olykor másfél szobás lakásokat találhatunk 30 millió forintért – jelezte Sebestyén Tamás, a Balla Ingatlan XIV. és XVI. kerületi szakmai vezetője. Ezek alapvetően „kompromisszumos” lakások, tehát valamilyen paraméterüket vagy paramétereiket tekintve hagynak maguk után némi kívánnivalót. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A normális állapotú és adottságú lakások ára a két kerületben jelenleg pont kicsúszik a 30 milliós összegből, tehát 30-35 milliót kell fizetni értük – tette hozzá. Mivel a paneleknél errefelé nem nagyon található egyszobás, így a garzonok jellemzően nem kerülnek be a 30 millió alatti kategóriába, inkább téglaépítésűeket találunk közöttük. Zuglóban még az úgymond „lepukkant” panelek ára is megüti a 30 millió forintot, nagyon ritkán fordul elő, hogy egy rosszabb állapotú panellakás ára becsúszik ezen összeg alá – jegyezte meg Sebestyén Tamás.

30 milliós összegért a VI., VII., VIII. és IX. kerületekben általában 35 négyzetméteres alapterületig találunk eladó ingatlanokat. Adottságaikat tekintve ezek jellemzően egyszobás, olykor galériával ellátott lakások

Ha a pesti külső kerületekben nézünk körül, akkor a XVIII. kerületben azt látjuk, hogy ott a panellakásoknál egyértelműen a garzonlakások, tehát a 18-27 négyzetméter közötti, egyszobás ingatlanok tartoznak a 30 millió forint alatti kategóriába” – mondta Rácz Gyula László, a Balla Ingatlan XVIII. kerületi irodájának szakmai vezetője.

„Arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy tapasztalataik szerint a hirdetési árakból akár 10-15 százalékos alku is elérhető az ingatlanok vételekor, így pedig már a másfél szobás panelek eladási ára is megközelíti a 30 milliós határt. A 30 millió alatti kategóriába tartoznak még a házrészek is, melyek alapterülete 30-45 négyzetméter között változik. Ezek egy, de legfeljebb kétszobás ingatlanok.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.