Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Több tízmillió forintba került az Óbudánál elsüllyedt luxushajó kiemelése

Kiderült, hogy mindezt a Wiking Yacht Club dolgozói végezték el múlt szerdán, az előzetes terveknek megfelelően.

Fotó: Egy kigyulladt hajót oltanak a tűzoltók az Óbudai-sziget déli csücskénél 2023. február 14-én. Négy tűzoltóautó mellett a Szent Flórián tűzoltóhajó is oltja a 15-20 méter hosszú kigyulladt jachtot. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Február 14-én, a délelőtti órákban történt az az incidens, amelynek során kigyulladt a Wiking Yacht Club tulajdonát képező, újonnan 3 milliárd forintot érő luxusjacht az Óbudai-sziget déli felénél, az Árpád híd budai hídfője közelében.

A lángokat csak órákkal később sikerült eloltani, a hajót pedig részlegesen el kellett süllyeszteni, s a Wiking Yacht Club arról tájékoztatott, hogy a hajó kiemelését saját dolgozóik végezték el múlt szerdán. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Elmondásuk szerint erről a tűzesetkor döntöttek a szakhatóságokkal közösen, a további vizsgálatok miatt, s a tűzvizsgálat már megkezdődött, ám az eredmény csak később lesz meg (korábban a katasztrófavédelemnél is ezt nyilatkozták).

Emellett arról tájékoztattak, hogy a tűzeset során nem került káros anyag a Dunába, így ezzel kapcsolatos vizsgálatok már nincsenek. Illetve az is kiderült, hogy kárbecslés még nem történt, a hajó jövőbeni sorsáról pedig a vizsgálati eredmények ismeretében döntenek a későbbiekben.

Az Infostart beszámolója alapján azt is megjegyezték, hogy a hajó kiemelésének költsége több tízmillió forintot jelent, de természetesen a dunai hajóközlekedés, valamint a Wiking Yacht Club működése zavartalan.