Clouds
21 Budapest
Dollár
344,71 Ft
Euró
369,40 Ft
Font
428,88 Ft
Bitcoin
25,756 $

Méregdrága luxusjacht lángolt az Óbudai-sziget déli felénél – részletek

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Baleset
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kigyulladt egy hajó az Óbudai-sziget déli felénél, az Árpád híd budai hídfője közelében kedden délután, melyről most kiderült, hogy egy méregdrága luxusjacht, a Duna legnagyobbja.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, kedd délután a kigyulladt egy hajó az Óbudai-sziget déli felénél, az Árpád híd budai hídfője közelében, melyről azóta kiderült, hogy egy újonnan 3 milliárd forintot (!) érő luxusjacht.

Soron kívül Esős kedd vár ránk, több-kevesebb napsütéssel

Noha a hivatásos tűzoltók és egy tűzoltóhajó is a helyszínre sietett, csak együttes erővel és órákkal később sikerült megfékezni a felcsapott lángokat. Az Infostart helyszíni tudósítója több fotót is készített, melyek alapján kiderült, hogy a legnagyobb dunai luxusjacht lángolt.

Valódi luxusjacht, minden extrával

A portál a Yacht Club Magazin egyik 2020-as számából kiderítette, hogy az Overmarine Mangusta 80 típusú hajót még 2004-ben rendelte meg a Le St-James szállodalánc, akkori, új árán 3 milliárd forintért, maga a luxusjacht pedig minden egyedi és méregdrága felszereléssel el van látva.

Információik szerint a luxusjacht Olaszországban készült, majd a kanadai lánc charterhajójaként szolgált. Később egy árverésen egy floridai csapott le rá, majd a hajó a Karib-térségben szolgált.

Miután azonban éveken át használták, a jacht erősen elhasználódott, így 2016-ban a holland–amerikai tulajdonosi kör a budapesti Wiking Yacht Clubot bízta meg a teljes felújítással az újabb tulajcsere után.

A szaklap arra is kitért, hogy a hajó belső terét a Versace készítette, és helyet kapott benne egy elegáns szalon, hálófülke, és fürdőszoba is. 4002 lóerős, egyenként 16 ezer köbcentis MTU dízelmotor duruzsol benne, és akár 45 tengeri csomós (95 km/órás) sebességre is képes.