Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Több tízmillió forintos kárt okozott a dunakeszi farongáló

Visszafordíthatatlanok a károk, ki kell vágni az érintett fákat.

Szigetszentmiklós, 2022. április 10. Európa második legnagyobb úszólápja Szigetszentmiklóson. A hordalékos iszapos-kavicsos zátonyokon vízi növények telepedtek meg, és késõbb már állatok is kihasználták az új életteret. Az elmúlt két-három évtizedben a fák és bokrok nagyra nõttek, a nádas és a gyékény megerõsödött, a zátony anyaga összetömörödött és a part felé elzárt, mocsaras részek alakultak ki, ahol vízi madarak háborítatlanul nevelhetik, megközelíthetetlen fészekaljukat. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

A Duna-part északi szakaszán, Dunakeszi területén több vízparti fába is belevágott egy ismeretlen elkövető. Az ügy kapcsán rendőrségi feljelentést tettek, miután több lakossági bejelentés is érkezett a szándékos károkozásról.

Tóth Eszter főkertész elmondta, hogy az egyméteres magasságban, keresztben átvágott fákat ki kell vágni, sérülésük visszafordíthatatlan. A terület állami tulajdonban van, a kivágásért az illetékes vízügyi igazgatóság felel. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

A Dunakeszi Post szerint a parti sávban különösen veszélyes volt a vandál tett, mivel a folyó folyamatosan bontja a partot, a nagyobb fák pedig kiterjedt gyökérzetükkel tartják azt – írja az Index.

Ez nem csupán a partban, de a környező utakban, valamint a partközeli épületekben is komoly károkat okozhat, ami szintén növeli a már most is több tízmillió forintos összeget.

A vandál kiléte egyelőre ismeretlen, a hatóságok egyelőre nem számoltak be arról, hogy rendelkeznek-e bármilyen információval a barbár tett elkövetőjéről.

Eredetileg 340 év börtönbüntetést is kaphatott volna egy amerikai hajóskapitány

Börtönbe került egy kaliforniai hajóskapitány, aki egy 34 ember halálát okozó tűzben mondták ki bűnösnek.

Nemigazán mozdult el a forint árfolyama péntek reggelre

Péntek reggel szinte nem változott a csütörtök esti jegyzéshez képest a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben.