Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,72 Ft
Euró
384,85 Ft
Font
451,15 Ft
Bitcoin
67,529 $

Megszólalt a lelkiismerete a Blaha fatördelőjének

Karácsony Gergely is visszakapta az emberekbe vetett hitét.

...svg content...Budapest, 2023. január 1. A szilveszteri ünneplés után maradt hulladékot takarítják a Fõvárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. dolgozói a Blaha Lujza téren 2023. január 1-jén reggel. MTI/Kovács Anikó
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Néhány nappal ezelőtt még csalódottan közölte közösségi oldalán Budapest főpolgármestere, hogy a megújult Blaha Lujza tér nagy gonddal elültetett fái közül az egyiket kitörték.

Karácsony Gergely abban bízott, hogy a térfigyelő kamera fényt derít a vandál kilétére, azonban még azelőtt megszólalt az elkövető lelkiismerete, hogy felgöngyölítették volna az ügyet. Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

„Tegnap döbbenten adtam hírt arról, hogy valaki kitört egy frissen ültetett fát a Blaha Lujza téren. Ma váratlan pozitív fordulat történt az ügyben: az elkövető jelentkezett nálunk, megbánta tetteit és vállalta az új fa elültetésének költségeit.”

„Tegnap még azt hittem, hogy ez az eset az emberi felelőtlenség szimbóluma lesz. A közösség ereje azonban sokkal erősebb, mint sokszor hinnénk. Legyen az új fa a megbocsájtás és újrakezdés jelképe! Legyen Budapest mindannyiunk közös otthona!” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely.

A Blaha Lujza tér 55 év után újult meg, a főpolgármester szerint pedig „szuperzöld” lesz. Mint akkor mondta, „egy liget lesz a város közepén, melynek kizöldülése tavasszal válik majd igazán látványossá.”