Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,68 Ft
Euró
388,62 Ft
Font
453,22 Ft
Bitcoin
63,590 $

Közel 13 millió forintot fizettek egy Puskás Ferenc hagyatékából származó mezért

Bobby Charlton 1959-ben cserélte el mezét az akkor már a Real Madridban futballozó Puskás Ferenccel.

Stoke on Trent, 2019. március 4. Sir Bobby Charlton, a Manchester United legendás egykori játékosa (j) és felesége, Norma (b) Gordon Banks-nak, az 1966-ban világbajnok angol labdarúgó-válogatott néhai kapusának temetési szertartásán az angliai Stoke on Trentben 2019. március 4-én. Banks 2019. február 12-én nyolcvanegy évesen hunyt el. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA hat alkalommal választotta meg õt az Év legjobb kapusának. MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Puskás Ferenc unokája bocsátotta licitre a mezt, amely 30 ezer fontért, vagyis csaknem 12,8 millió forintért kelt el. A 64 évvel ezelőtt elcserélt mez története tragikus és kalandos egyszerre.

A Manchester United ugyanis az 1958-as repülőkatasztrófája után; melyben a csapat 8 labdarúgója is elhunyt, számos felkészülési mérkőzést játszott európai topcsapatokkal, ezzel is elősegítve az átalakult keret összeszokását. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Közel egy évtizedbe telt, mire újra csúcsra ért a United

1959-ben épp a Real Madriddal találkoztak, melynek akkor már Puskás Ferenc is a játékosa volt. Az Old Traffordon 6-1-re nyertek a spanyolok, ennek a mérkőzésnek a végén cserélt felsőt a két legendás labdarúgó – írja a Magyar Nemzet.

Puskás Ferenc és a ma 85 esztendős Bobby Charlton több mérkőzésen is pályára léptek egymás ellen. Egy évvel később már csak egy gól volt a két csapat között a különbség, ekkor 3-2-re nyert a Real Madrid.

Az angol csapat 1968-ban már újra Európa csúcsán volt, Charlton akkor már csapatkapitányként emelhette magasba a BEK-serleget. Érdekesség, hogy éppen a Real Madridot búcsúztatták az elődöntőben, két rendkívül izgalmas meccsen, 4-3-as összesítéssel.