Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,69 Ft
Bitcoin
62,634 $

Óriási lesz a nyüzsgés Húsvétkor a hazai turizmusban

17%-kal nőtt a húsvéti hosszú hétvége előfoglalásainak aránya, a nyár még jobban áll.

Sopron, 2022. szeptember 19. A Hotel Szieszta épülete a Soproni-hegység és Fertõ tó melletti Balfi-dombság között, a Soproni-medencében, az Ikva-patak partján épült városban. Egykoron a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezete (KPVDSZ) és a SZOT Üdülési és Szanatóriumi Fõigazgatóság megrendelésére 1973-ban Cserhalmy József Ybl-díjas és Hegyi György építészek tervei alapján létesült a tízszintes 288 szobás üdülõ a Lövérekben a Szabadság úton. 1995-ben Hotel Szieszta néven a Hunguest Hotels szállodalánc tagja lett. Többször felújították és 2015-tõl önálló 3 csillagos wellness szálloda lett. MTVA/Bizományosi: Baranyai Balázs
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A húsvéti, valamint a pünkösdi időpontok is egyre népszerűbbek a pihenni készülőknél, a nyári előfoglalások pedig 40%-kal nőttek a tavaly ilyenkor tapasztaltakhoz képest – közölte a szallas.hu.

A népszerű szállások egy része már most teltházas, Kelemen Lili, a szallas.hu szóvivője elmondta, hogy idén már jóval bátrabban mernek távolabbi időpontokra előre foglalni az emberek az elmúlt évekhez viszonyítva. Soron kívül Kórházba kellett szállítani a DK-s képviselőjelöltet, akit vasárnap megtámadtak Jászapátiban

Csaknem 20%-os az áremelkedés

A korai foglalások leginkább a kedvezőbb ár miatt népszerűek, ilyenkor az úgynevezett „nem hotel típusú” szállásoknál erősebb a foglalási kedv. A hosszú hétvégékhez közeledve aztán fokozódik a szállodák iránti kereslet is.

„A foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól. Egy főnek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami közel 19 százalékos növekedés tavalyhoz képest” – közölték.

„Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a magyarok legkedveltebb úti célja a tavaszi szünetben. Továbbá Hévíz, Szeged, Zalakaros, Sopron és a főváros ajánlatai a legkeresettebbek jelenleg a Szallas.hu oldalán.”