Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,516 $

Hamburgi mészárlás: a Jehova tanúi egykori tagja lehetett a támadó

A rendőrség legfrissebb jelentése szerint a lövöldöző a Jehova tanúi felekezet tagja lehetett korábban.

Fotó: MTI/EPA/NEWS5
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, nyolc ember életét vesztette, s többen megsérültek a németországi Hamburg városában, a Jehova tanúi imaházában történt lövöldözés során. A rendőrség közlése szerint a fegyveres is meghalt a támadásban.

A helyi rendőrség egy tweetben közölte, hogy a csütörtök esti támadásnak eddigi információik szerint csak egy elkövetője lehetett, a lövöldöző indítékait pedig jelenleg is vizsgálják. Soron kívül Hét góllal verte az Újpest a Diósgyőrt, már nem eshetnek ki az NB1-ből

A Spiegel magazin meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a fegyveres a Jehova tanúi közösség egykori tagja volt, s úgy tudni, hogy egy 30-40 év közötti férfiról van szó, noha a hatóságok szerint a támadó nem vallott szélsőséges nézeteket.

A hamburgi rendőrség szóvivője a Reuters megkeresésére nem tudta megerősíteni ezen értesüléseket, ám jelezte, hogy hamarosan sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.

A rendőrségre csütörtökön, nem sokkal este 9 óra után érkezett bejelentés, a helyszínre siető rendőrök pedig több halálos áldozatot és súlyos sérültet találtak. Ezt követően újabb lövések történtek az emeleten, az egyenruhások pedig felérve további egy embert találtak.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.