Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Alváskutatók: kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban

A World Sleep Society nemzetközi alvás szervezet idei jelszava: Alvással az egészségért.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az alváskutatók szerint a covid-járvány utáni éveket úgy lehet leginkább jellemezni, mint az „alvatlanság kora”, hiszen az utóbbi időben megváltozott az emberek alvásminősége: kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban.

Ennek jegyében rendezik meg március 17-én az Alvás Világnapja (World Sleep Day 2023) eseményeit több mint 70 országban, hogy felhívják a kormányok, szervezetek, intézmények és az emberek figyelmét az alvás élettani szempontból kiemelkedő fontosságára, az alvászavarok megelőzésére és kezelésére. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Magyarországon a Magyar Alvás Szövetség szervezésében nemzetközi tudományos tanácskozást tartanak a Magyar Tudományos Akadémián, koordinálva és támogatva mindazok tevékenységét, akik szeretnének és tudnak ebben közreműködni – írta az Infostart az MTI beszámolója alapján.

A World Sleep Day/Alvás Világnapja nemzetközi eseményeit minden évben a tavaszi napéjegyenlőség előtti pénteken tartják, s a konferencián előadások hangzanak el a legújabb, alvással kapcsolatos témákról, kiemelt figyelmet szánva az alvási gondok kezelésének, a megfelelő, alvást segítő minőségi lehetőségek megismertetésének.

Mindemellett közzéteszik a 2023. évi magyarországi alvás jelentést, bemutatják a Sleepfriendly Program díjazottjait, s bejelentik, hogy elindítják a Health System Hungary programot, amelynek része a foglalkozás-egészségügyi alvás.